Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANTALYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • GIDA VE YEM
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • ​BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • SÜREÇLER
    • FORMLAR
    EBYS EVRAK DOĞRULAMA
    TİMER
    GENÇ ÇİFTÇİ
    KÜPE SORGULAMA
    BUZAĞI TAKİP
    E-HİZMETLER
    • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • EBYS EVRAK DOĞRULAMA
    • TİMER
    • GENÇ ÇİFTÇİ
    • KÜPE SORGULAMA
    • BUZAĞI TAKİP
    • E-HİZMETLER
  • PROJELER
    ANTALYA
    BEYAZ BAYRAK
    ÇİFTÇİ SAYFASI
    TARIMSAL DESTEKLER
    TOPRAĞIN SULTANLARI
    KAMU HİZMET STANDARTLARI
    STAJ BAŞVURULARI
    ZİRAİ DON UYARI
    KAMU SPOTLARI
    TARYAT
    KURUMSAL ETİK KURALLARI
    KAMU ETİĞİ
  • BASIN
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    ONLİNE EĞİTİMLER
    E-KİTAPLAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAntalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Gıda Denetimlerinde Görevlendirilmek Üzere Resmi Kontrol Görevlisi Kursu Düzenlendi

11.07.2016 / Gösterim Sayısı : 21 / Arşiv

GIDA KONTROL GÖREVLİSİ EĞİTİMİ BAŞLADI.

5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gıda kontrol hizmetlerinin yeterli ve daha etkin yapılabilmesi amacıyla Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde "Kontrol Görevlisi Kursu" başladı.

11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında devam eden bu kursun katılımcıları; yeni ataması yapılan Gıda Mühendisleri ile Antalya İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev alan diğer personel (veteriner hekim, ziraat mühendisi) olup kurs İl Müdürlüğümüz 1 No' lu toplantı salonunda gerçekleştiriliyor. Kurs açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Ahmet DALLI ;İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen bu eğitimde görev alan eğiticilerin, Bakanlığın Eğitici Havuzunda bulunduğunu belirterek konularında donanımlı ve deneyimli olmaları nedeniyle gerek İl Müdürlüğümüz ve gerekse katılımcılar açısından bir şans olduğunu vurguladı. Ayrıca Antalya'nın turizm yönünden gelişmiş olması nedeniyle yapılan kontrol ve denetimlerin hem nitelik hem de nicelik açısından etkin olduğunu belirtti.

Ayrıca, yeni atanan gıda mühendisleri ile birlikte eğitime katılan 39 kişinin gıda denetim ordusuna taze kan getireceğini belirten İl Müdürü DALLI,  Antalya İli olarak gıda denetimlerin titizlikle devam ettiğini, 2012 yılı itibarı ile gıda işletmeleri denetim sayısı 13.100 iken 2015 yılında 27.750 'e yükseldiğini belirterek katılımcılara başarı dileklerinde bulundu.

Resmi Kontrol Görevlisi Kursu sonunda  başarılı olan personele başarı belgeleri verilecek.

Eğitim Programı Konuları                                                                                                                                           :

1- 5996 Sayılı Kanun ceza uygulamaları

2- Gıda Hijyeni Yönetmeliği

3- Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği

4- Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik

5- Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik

6- Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik

7- Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Prensipleri ve Tetkiki

8- Türk Gıda Kodeksi(Yayımlanan Yönetmelik ve Tebliğler)

9- Prosedürler

10- Numune Alma Usul ve Esasları


Fotoğraf Galerisi (6)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Antalya Valiliği Koordinasyonunda Coğrafi İşar ...
...
"Yeşil Alanlarda Mavi Gelecek: Sürdürülebilir ...
...
​Antalya’Da Türkiye’Nin İlk Gıahs Aday Alanı Y ...
...
Kadın Kooperatifleri Atölyesi: Satış Ve Pazarl ...
...
12 Mayıs Dünya Bitki Sağlığı Günü, Bu Yıl “Kal ...
...
Antalya’Da Tarım Ve Turizm Sektörlerinden Sürd ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Vatan Bulvarı, Sedir Mahallesi, Tarım Kampüsü, Muratpaşa / ANTALYA

  • Telefon : 0242 345 28 20 (3 Hat)

  • Faks : 0242 346 67 80

  • E-Posta : antalya@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI