Döşemealtı’nda Balkabağı Hasadı ve Coğrafi İşaret Seferberliği Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımlarıyla Döşemealtı Camili Mahallesinde coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan “Döşemealtı Balkabağı” için hasat etkinliği yapıldı. Başvurunun ardından bugün bölgede düzenlenen hasat etkinliği, yoğun protokol ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Fırat Erkal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Vali Yardımcıları Mustafa Hulusi Arat ve Salih Yüce, Döşemealtı Kaymakamı ile Döşemealtı Belediye Başkanı katıldı. Ayrıca Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Boğaçhan Göksu ve Hakan Pakalın’da etkinlikte yer aldı. ATSO TOBB kadın girişimciler kurulu başkanı Serap Kocaoğlu ve Döşemealtı Kabağı proje koordinatörü Ayşe Deniz katıldı. Akademi dünyasından ise YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Manavgat Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Çinbilgel ve Coğrafi İşaret Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zanbak hazır bulundu. Gastronomi sektörünün önde gelen temsilcileri de etkinliğe katkı sundu. 7 Mehmet Restoran, Parlak Restoran, Sedir Restoran, Dondurma Dükkanı, Paçacı Ömer ve Şişçi Hilmi’nin yanı sıra Limak Hotels Yemek Direktörü ile Türkiye Aşçılar Federasyonu Ar-Ge Başkanı Şef Halil Gökmenoğlu da programda yer aldı. Turizm ve kültür dünyasından Antalya Rehberler Odası Başkan Vekili İsmail Şara, Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Mehmet Boyacı ile FOTON Antalya Başkanı Özgür Seçmen de hasada renk kattı. Vali Hulusi Şahin, yaptığı konuşmada Antalya’nın tarımsal değerlerinin coğrafi işaret yoluyla korunmasının ve ticarileştirilmesinin önemine vurgu yaparken, Döşemealtı Balkabağı’nın yerel üretimden ulusal ve uluslararası pazarlara açılması için bu tescil sürecinin önemli bir adım olduğunu belirtti. Antalya’nın meşhur kabak tatlısı bu kabaktan yapılır dedi. Emekleriyle ürünlere değer katan tüm üreticilerimize teşekkür ediyoruz.