Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANTALYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • GIDA VE YEM
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • ​BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    İÇ KONTROL SİSTEMİ
    EBYS EVRAK DOĞRULAMA
    TİMER
    GENÇ ÇİFTÇİ
    KÜPE SORGULAMA
    BUZAĞI TAKİP
    E-HİZMETLER
    • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • EBYS EVRAK DOĞRULAMA
    • TİMER
    • GENÇ ÇİFTÇİ
    • KÜPE SORGULAMA
    • BUZAĞI TAKİP
    • E-HİZMETLER
  • PROJELER
    ANTALYA
    BEYAZ BAYRAK
    ÇİFTÇİ SAYFASI
    TARIMSAL DESTEKLER
    TOPRAĞIN SULTANLARI
    KAMU HİZMET STANDARTLARI
    STAJ BAŞVURULARI
    ZİRAİ DON UYARI
    KAMU SPOTLARI
    TARYAT
    KURUMSAL ETİK KURALLARI
    KAMU ETİĞİ
  • BASIN
  • YAYINLAR
    BRİFİNG RAPORU
    ONLİNE EĞİTİMLER
    E-KİTAPLAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAntalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

CUMHURİYET SOFRASINDA ANTALYA COĞRAFİ İŞARET SEFERBERLİĞİ LEZZETLERİ

30.10.2025 / Gösterim Sayısı : 111 / Arşiv

    Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlamaları kapsamında, Valimiz Hulusi Şahin ve kıymetli eşi Ebru Şahin Hanımefendi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nda, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün koordinasyonunda hazırlanan özgün bir sofra konuklarla buluştu.

     Bu özel akşamda, Antalya’nın coğrafi işaret  tescil sürecinde olan ürünleri, birer kültürel miras değeri olarak resepsiyon menüsünde yer aldı. Kemer Bahar Şerbeti’nden Döşemealtı Nar Suyu’na, Elmalı Tilki Kuyruğu Üzümü’nden Alanya Çiğirdik Tatlısı’na kadar uzanan her lezzet, bu toprakların emeğini ve hikâyesini yansıtıyordu. Bu sofra yalnızca bir menü değil; Antalya’nın köklerinden geleceğe uzanan bir kültürel yolculuktu. 

    Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan “Antalya Coğrafi İşaretler Seferberliği”, yerel üreticilerimizi güçlendiren, gastronomiyi turizmle buluşturan, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden yaşatan bir vizyon programı olarak öne çıkıyor.Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen bu süreçte, Antalya’nın ilçelerinde kaybolmaya yüz tutmuş 161 ürün kayıt altına alınıyor, bilimsel raporlarla tescil başvuru süreçleri tamamlanıyor ve otellerden restoranlara kadar geniş bir ağda tanıtımı sağlanıyor. 

    Bu resepsiyon, Antalya’nın mutfak kültürünü Cumhuriyet coşkusuyla buluşturan sembolik bir anı temsil etti.Her lokmada bir hikâye, her üründe bir emek, her detayda bir vefa vardı.
    Bu çalışmalar, Antalya Valiliği öncülüğünde, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, “Antalya Coğrafi İşaretler Seferberliği” çatısı altında yürütülmektedir.

Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlamaları kapsamında, Valimiz Hulusi Şahin ve kıymetli eşi Ebru Şahin Hanımefendi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nda, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün koordinasyonunda hazırlanan özgün bir sofra konuklarla buluştu.
Bu özel akşamda, Antalya’nın coğrafi işaret  tescil sürecinde olan ürünleri, birer kültürel miras değeri olarak resepsiyon menüsünde yer aldı. 
Kemer Bahar Şerbeti’nden Döşemealtı Nar Suyu’na, Elmalı Tilki Kuyruğu Üzümü’nden Alanya Çiğirdik Tatlısı’na kadar uzanan her lezzet, bu toprakların emeğini ve hikâyesini yansıtıyordu.
Bu sofra yalnızca bir menü değil; Antalya’nın köklerinden geleceğe uzanan bir kültürel yolculuktu.
Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan “Antalya Coğrafi İşaretler Seferberliği”, yerel üreticilerimizi güçlendiren, gastronomiyi turizmle buluşturan, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden yaşatan bir vizyon programı olarak öne çıkıyor.
Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen bu süreçte, Antalya’nın ilçelerinde kaybolmaya yüz tutmuş 161 ürün kayıt altına alınıyor, bilimsel raporlarla tescil başvuru süreçleri tamamlanıyor ve otellerden restoranlara kadar geniş bir ağda tanıtımı sağlanıyor.
Bu resepsiyon, Antalya’nın mutfak kültürünü Cumhuriyet coşkusuyla buluşturan sembolik bir anı temsil etti.
Her lokmada bir hikâye, her üründe bir emek, her detayda bir vefa vardı.
Bu çalışmalar, Antalya Valiliği öncülüğünde, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, “Antalya Coğrafi İşaretler Seferberliği” çatısı altında yürütülmektedir.

Fotoğraf Galerisi (8)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Antalya'da Coğrafi İşaretler İçin Güç Birliği: ...
...
​Milli Ağaçlandırma Gününde Antalya’Da Geleceğ ...
...
​Manavgat Altın Susamı Tanıtım Ve Degüstasyon ...
...
Antalya Valimiz Hulusi Şahin'in Teşrifleriyle ...
...
Akdeniz Bölgesi Keçi Çalıştayı Gerçekleştirild ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Vatan Bulvarı, Sedir Mahallesi, Tarım Kampüsü, Muratpaşa / ANTALYA

  • Telefon : 0242 345 28 20 (3 Hat)

  • Faks : 0242 346 67 80

  • E-Posta : antalya@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI