Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlamaları kapsamında, Valimiz Hulusi Şahin ve kıymetli eşi Ebru Şahin Hanımefendi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nda, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün koordinasyonunda hazırlanan özgün bir sofra konuklarla buluştu.
Bu özel akşamda, Antalya’nın coğrafi işaret tescil sürecinde olan ürünleri, birer kültürel miras değeri olarak resepsiyon menüsünde yer aldı. Kemer Bahar Şerbeti’nden Döşemealtı Nar Suyu’na, Elmalı Tilki Kuyruğu Üzümü’nden Alanya Çiğirdik Tatlısı’na kadar uzanan her lezzet, bu toprakların emeğini ve hikâyesini yansıtıyordu. Bu sofra yalnızca bir menü değil; Antalya’nın köklerinden geleceğe uzanan bir kültürel yolculuktu.
Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan “Antalya Coğrafi İşaretler Seferberliği”, yerel üreticilerimizi güçlendiren, gastronomiyi turizmle buluşturan, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden yaşatan bir vizyon programı olarak öne çıkıyor.Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen bu süreçte, Antalya’nın ilçelerinde kaybolmaya yüz tutmuş 161 ürün kayıt altına alınıyor, bilimsel raporlarla tescil başvuru süreçleri tamamlanıyor ve otellerden restoranlara kadar geniş bir ağda tanıtımı sağlanıyor.
Bu resepsiyon, Antalya’nın mutfak kültürünü Cumhuriyet coşkusuyla buluşturan sembolik bir anı temsil etti.Her lokmada bir hikâye, her üründe bir emek, her detayda bir vefa vardı.
Bu çalışmalar, Antalya Valiliği öncülüğünde, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, “Antalya Coğrafi İşaretler Seferberliği” çatısı altında yürütülmektedir.
Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlamaları kapsamında, Valimiz Hulusi Şahin ve kıymetli eşi Ebru Şahin Hanımefendi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nda, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün koordinasyonunda hazırlanan özgün bir sofra konuklarla buluştu.
Bu özel akşamda, Antalya’nın coğrafi işaret tescil sürecinde olan ürünleri, birer kültürel miras değeri olarak resepsiyon menüsünde yer aldı.
Kemer Bahar Şerbeti’nden Döşemealtı Nar Suyu’na, Elmalı Tilki Kuyruğu Üzümü’nden Alanya Çiğirdik Tatlısı’na kadar uzanan her lezzet, bu toprakların emeğini ve hikâyesini yansıtıyordu.
Bu sofra yalnızca bir menü değil; Antalya’nın köklerinden geleceğe uzanan bir kültürel yolculuktu.
Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan “Antalya Coğrafi İşaretler Seferberliği”, yerel üreticilerimizi güçlendiren, gastronomiyi turizmle buluşturan, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden yaşatan bir vizyon programı olarak öne çıkıyor.
Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen bu süreçte, Antalya’nın ilçelerinde kaybolmaya yüz tutmuş 161 ürün kayıt altına alınıyor, bilimsel raporlarla tescil başvuru süreçleri tamamlanıyor ve otellerden restoranlara kadar geniş bir ağda tanıtımı sağlanıyor.
Bu resepsiyon, Antalya’nın mutfak kültürünü Cumhuriyet coşkusuyla buluşturan sembolik bir anı temsil etti.
Her lokmada bir hikâye, her üründe bir emek, her detayda bir vefa vardı.
Bu çalışmalar, Antalya Valiliği öncülüğünde, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, “Antalya Coğrafi İşaretler Seferberliği” çatısı altında yürütülmektedir.