T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KADIN ÇİFTÇİ AKADEMİSİ'NDE 13. DERS "SOSYALTARIM UYGULAMALARI VE TARIMIN TERAPİ AMAÇLI KULLANIMI "

Yayın Tarihi : 12.02.2020

KADIN ÇİFTÇİ AKADEMİSİ'NDE SOSYALTARIM UYGULAMALARI VE TARIMIN TERAPİ AMAÇLI KULLANIMI

Tarımın en önemli unsurlarından olan çiftçi kadınların potansiyelinin ve tarımsal üretimdeki etkinliklerinin artırılması, toplumsal statülerinin geliştirilmesi için Türkiye'de bir ilk olarak Antalya'da kurulan Kadın Çiftçi Akademisi'nde 13. ders Döşemealtı ilçesinin kadın çiftçilerinin yoğun katılımıyla Döşemealtı Belediyesi Toplantı Salonunda başladı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanlığı, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ve Döşemealtı Belediyesi işbirliği ile kurulan akademi kapsamında 13.ders çok sayıda kadın çiftçinin katılımıyla Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük tarafından anlatılan "Sosyal Tarım Uygulamaları" ve Tarımın Terapi Amaçlı Kullanımı" başlıklı eğitimi ile gerçekleşti.

2020 yılı Nisan ayına kadar sürecek eğitimlerde kadın çiftçilere; toprak verimliliği ve bitki besleme, iyi tarım uygulamaları, gelir-gider ve maliyet hesapları, kooperatifçilik, tropik meyve yetiştiriciliği, bitki üretiminde atık yönetimi ve kompost yapımı, arıcılık, süt ve süt ürünleri, gıda ürünleri hazırlama ve hijyen, sosyal tarım, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kişisel gelişim gibi konular eğitimler verilecek.

Eğitimlerin sonunda kadın çiftçilere "Katılım Sertifikası" verilecek ve Döşemealtı Belediyesi tarafından yapılacak satış yeri veya pazar yerlerinde ürettikleri ürünleri pazarlama olanağı sunulacak. Projenin sonunda kadın çiftçilerin ekonomiye ve toplumsal hayata daha güçlü bir biçimde katılım sağlamaları bekleniyor.