T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

500 ZİRAAT MÜHENDİSİ VETERİNER HEKİM VE TARIM DANIŞMANINA EĞİTİM VERİLDİ

Yayın Tarihi : 26.06.2019

 

500 ZİRAAT MÜHENDİSİ VETERİNER HEKİM VE TARIM DANIŞMANINA EĞİTİM VERİLDİ

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Tarım danışmanları, Serbest çalışan Ziraat Mühendisleri ve Veteriner hekimlere yönelik olarak başlattığı eğitim hamlesinin 6. etabında tarımın önemli bileşenlerinden birisi olan Hayvan Bakım Besleme ve Hayvancılık Desteklemeleri konulu Tarımsal Yayım ve Danışmanlık eğitimine katılan ziraat mühendisi veteriner hekim ve tarım danışmanından oluşan 50 kursiyere sertifikaları İl Tarım ve Orman müdürü Mustafa Özen tarafından takdim edildi. Toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Serbest çalışan Ziraat Mühendisleri ve Tarım danışmanlarına yönelik olarak başlatılan eğitim hamlesiyle bu yılın ilk 6 ayında düzenlenen 6 farklı eğitimde toplam 500 Ziraat Mühendisi Veteriner Hekim ve Tarım Danışmanına eğitim verilerek, sertifikalandırıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdüründen yapılan açıklamada  "Ziraat Mühendislerinin ve veteriner hekimlerin üzerine düşen görev büyük. Sağlıklı nesillere sağlıklı bir dünya bırakmak için çalışmaları titizlikle sürdürmek gerekiyor. Bu anlamda günümüzde baş döndürücü bir hızda teknolojide ve bilgide meydana gelen artışlar karşısında çiftçilerimize doğrudan ulaşan serbest Ziraat Mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlara da ilimizin ve günümüzün ihtiyaçlarına uygun eğitim programları hazırlayarak tarıma ve hayvancılığa daha iyi hizmet edebilmelerinin önünü açıyoruz. Bugüne kadar bu minvalde 6 farklı eğitim programını hayata geçirdik. Eğitimlerin geri dönüşleri çok güzel oldu. Bu sayede kurumumuzla serbest çalışan meslektaşlarımız arasında köprü kurduk. Hem de bilgi ve mevzuatta meydana gelen değişimlerden sahada serbest çalışan meslektaşlarımızı haberdar edip, bilgilendirmiş oluyoruz. Yıl boyunca düzenli aralıklarla bu eğitimlerimizi planladık. Bugüne kadar tamamen ücretsiz olmak üzere Bitkisel ve Hayvansal Üretim Uygulamaları, Tarımsal Üretimde Bitki Beslemenin Önemi, Bitki Sağlığında Entegre Mücadele,  Sera Teknolojileri ve Sektöre Yönelik Kredi Uygulamaları, İyi Tarım Uygulamaları, Organik Tarım ve Hayvan Bakım Besleme ve Hayvancılık Desteklemeleri konularında eğitimler düzenledik ve toplamda 500 katılım ile bu eğitimleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sektörün ihtiyaçları ve meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeni eğitimlerimiz olacak. Tarımda marka olan Antalya'mızda Müdürlüğümüzce düzenlene bu tip yeni faaliyetlerimizle başka illere de rol model oluyoruz. İlimiz ve ülkemiz için, sürdürülebilir bir tarım için tüm gayretimizle ekibimizle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz" denildi.